Logo
0763.540.705         office@neluforajeputuri.ro
Nelu Foraje Puturi
Nelu Foraje Puturi
Foraje puturi apa si Denisipari puturi forate!

Foraje orizontale

Suna acum si beneficiaza de reducerea de 20%, valabila doar in luna Aprilie. Ne putem deplasa oriunde in Romania. Oferim garantia forajelor de la 12 luni pana la 36 de luni

Tehnologia de foraj orizontal dirijat reprezinta un sistem de foraj rotativ, hidrodinamic, dirijat prin care se pot realiza subtraversari si pozari de conducte cu diametre cuprinse intre 90 mm si 800 mm si se axeaza pe trei principii tehnologice de baza:

 • utilizarea unei scule de sapare avand forma unei dalte inclinata la un unghi oarecare fata de axul forajului;
 • avansarea pe orizontala in sistem rotativ si prin dislocarea materialului pe baza injectarii sub presiune controlata a unui jet de fluid special de foraj (foraj bentonitic sau cu ingrediente speciale in functie de cerinte) ce indeplineste concomitent si functia unui agent de ungere;
 • pilotarea dirijata de la suprafata a tijelor si a dispozitivului de forare prin teleghidaj, cu ajutorul unui emitator de unde radio si a unui detector care furnizeaza date cu privire la unghiul de inclinare fata de orizontala, directia forarii, temperatura mediului in care se afla emitatorul, etc. Acest sistem permite ocolirea obstacolelor si iesirea la locul dorit cu o precizie de 2 cm.


AVANTAJE FORARI ORIZONTALE – SUBTRAVERSARI

 • reprezinta o tehnologie rapida si curata, ce asigura un termen de executie mult mai scurt in comparatie cu ceea ce ofera solutia clasica
 • elimina decopertarile de teren, iar sapaturile realizate la santuri nu afecteaza traficul rutier din zona, ocolind, de asemenea, obstacolele subterane anterioare (conducte, cabluri si altele)
 • este in acord cu normele europene de protectia mediului
 • costul de executie pentru conducta pozata sau pentru cablul pozat este mai mic decat cel al metodei clasice cu 20-30%.


SUBTRAVERSARI DRUMURI – SUBTRAVERSARI RAURI – SUBTRAVERSARI CAI FERATE

Prin intermediul forajului orizontal dirijat si nedirijat se realizeaza subtraversari de drumuri, rauri, cai ferate, putand fi instalate in subteran:

 • cabluri telefonice de fibra optica
 • cabluri de joasa, medie si inalta tensiune
 • conducte de apa potabila, canalizare, apa calda
 • conducte de gaz din PE-HD si OL
 • tuburi sau cabluri 2-6 pozate concomitent


Tehnologia de foraj orizontal este foarte eficienta si are marele avantaj ca elimina decopertarile de teren, iar lucr─ârile executate prin metoda forajului orizontal nu produc disconfort în traficul feroviar sau rutier , ocolind, de asemenea, obstacolele subterane anterioare (conducte, cabluri si altele).Metoda de foraje orizontale se poate efectua in aproape orice fel de teren fiind in concordanta cu normele de protectie a mediului.

Modalitate de executie


Un foraj bine planificat presupune inspectarea preliminara a traseului pe care va fi instalata conducta, determinand exact conditiile de lucru din sol. Alegerea unitatii de foraj se face in functie de diametrul tevii de instalat, lungimea subtraversarii si calitatea solului. Principala provocare o constituie executia forajului pilot pe traseul planificat, datorita rezistentei mecanice a solului forat. Pentru a invinge aceasta rezistenta sunt necesare forte mari de tragere si impingere, care uneori pot depasi limitele utilajelor. Din acest motiv, toate utilajele de foraj orizontal dirijat au incorporate o percutie hidraulica, care se adauga suplimentar fortei de tragere.

Pentru a indeplini ca la carte sarcinile sale, lucratorul in foraje orizontale trebuie sa detina cunostinte de mecanica, mecanica pamanturilor, geologie, rezistenta materialelor in foraje etc.

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Nelu Foraje Puturi

0763.540.705

0729.249.473

office@neluforajeputuri.ro

www.neluforajeputuri.ro

Cere oferta de pret