Logo
0763.540.705         office@neluforajeputuri.ro
Nelu Foraje Puturi
Nelu Foraje Puturi
Foraje puturi apa si Denisipari puturi forate!

Denisipari puturi

Suna acum si beneficiaza de reducerea de 20%, valabila doar in luna Aprilie. Ne putem deplasa oriunde in Romania. Oferim garantia forajelor de la 12 luni pana la 36 de luni

Ce este denisiparea ?


Prin denisipare se intelege pomparea in care particulele mici de nisip sunt extrase si eliminate din stratul de apa, iar particulele mai mari ramân in jurul filtrului, formând un filtru natural. La pomparile urmatoare, de testare, de exploatare sau experimentale, filtrul natural protejeaza filtrul introdus in put, impotriva infundarii. Pomparea in timpul denisiparii se face intens, debitul de apa extras din put fiind mai mare decât debitul maxim viitor, de exploatare sau pompare experimentala, cu aproximativ 25%. Durata necesara de pompare depinde de structura stratului acvifer. In lipsa unui strat impermeabil deasupra stratului acvifer, sau in cazul unui invelis slab, o extragere prea mare a particulelor de roca poate provoca deplasarea rocilor de-a lungul putului, facand inactiva o parte din suprafata filtrului. Cu alte cuvinte denisipare este nici mai mult nici mai puţin, decât operaţia de extragere şi eliminare a particulelor foarte fine de nisip din apa, prin pompare intensă, la un debit marit. In acest mod, se elimină dopul de nisip format de-a lungul timpului pe fundul forajului.

Cand sunt necesare denisipari puturi apa?


Chiar in conditiile unei exploatari corespunzatoare, se recomanda denisipari puturi apa la intervale regulate in functie de adancimea forajului, tubulatura folosita si filtrele cu care acesta a fost echipat. La fiecare foraj de mica sau mare adancime realizat, specialistii nostri vor intocmi o fisa tehnica unde va fi specificata perioada la care este necesara denisiparea putului dumneavoastra.

Exista totusi situatii speciale in care se impun denisipari puturi apa in regim de urgenta. Daca pompa sau hidroforul pe care il folositi extrage apa tulbure, cu nisip sau cu miros necorespunzator va trebui sa apelati cat mai repede la un specialist! Orice intarziere nejustificata va duce la deprecierea putului dumneavoastra, arderea echipamentelor de pompare iar in cazuri extreme chiar la compromiterea intregului foraj.

Toate aceste lucruri vor genera costuri extrem de ridicate!

Tocmai de aceea este foarte important sa fiti prevazator si sa solicitati efectuarea unei verificari din partea specialistilor in foraje puturi si denisipari puturi apa ori decate ori aveti suspiciunea ca ceva ar putea fi in neregula la sursele dumneavoastra de apa. Acestia vor putea solutiona din timp orice problema intervenita in exploatarea forajului. In plus, asa cum stim cu totii, intotdeauna este mai bine si mai ieftin sa previi decat sa tratezi!

In lipsa unor operatiuni de denisipari puturi apa, particulele fine de nisip si alte impuritati minerale se pot acumula in interiorul forajului. Acestea vor da apei extrase un aspect neplacut, tulbure – reducand in acelasi timp debitele furnizate de catre foraj. In cazuri extreme si in lipsa unei mentenante corespunzatoare a puturilor aceste acumulari pot bloca complet putul ducand la imposibilitatea pomparii apei si la arderea hidroforului.

De asemenea, experienta companiei pe care o veti alege si utilajele moderne pe care le folosesc va garantează calitatea serviciilor, care pot fi observabile de-a lungul timpului. Procedeele mentionate anterior sunt eficiente in cazul tuturor tipurilor de fantani si puturi, iar pentru fiecare tip sunt utilizate in general, utilaje create special pentru fiecare tip de lucrare in parte.

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Nelu Foraje Puturi

0763.540.705

0729.249.473

office@neluforajeputuri.ro

www.neluforajeputuri.ro

Cere oferta de pret