Logo
0763.540.705         office@neluforajeputuri.ro
Nelu Foraje Puturi
Nelu Foraje Puturi
Foraje puturi apa si Denisipari puturi forate!

Puturi absorbante

Suna acum si beneficiaza de reducerea de 20%, valabila doar in luna Aprilie. Ne putem deplasa oriunde in Romania. Oferim garantia forajelor de la 12 luni pana la 36 de luni

Puturile absorbante reprezinta acele lucrari de foraj efectuate cu scopul captarii unei anumite cantitati de apa din surse externe. Acestea sunt necesare in momentul in care evacuarea la zi a apelor produse de precipitatii nu se poate realiza prin santuri sau lucrari de canalizare. Aceste lucrari de foraj au o permeabilitate ridicata, suficient de mare pentru a le colecta si drena in mod natural. Un put absorbant poate acumula o cantitate de apa diferita fata de alta lucrarea de acest gen. Aici se iau in calcul adancimea la care este forat si compozitia solului din zona geografica respectiva. Astfel ca, exista si puturi absorbante poate acumula debite de 500 l pe ora si pot ajunge la 3000 l pe ora.

Diferenta intre fantana si put absorbant


Trebuie facuta o diferenta clara si precisa intre o fantana si un put absorbant.

Prima dintre ele, si anume, fantana sau un put de apa nu trebuie sa asigure necesarul de apa din primul strat de apa in panza freatica.Fantana este cel mai aproape de suprafata si este sensibila la apa provenita din precipitatii sau alte elemente antrenate de pe teren. Putul absorbant trebuie sa asigure un blocaj intre panzele freatice. El nu va permite sa ajunga in el apa din prima panza freatica sau cea de suprafata, daca este sapat pana la panza freatica secundara.

Puturile absorbante sunt lucrarile realizate cu scopul de a atrage o anumita cantitate de apa din diferite surse externe, respectiv:

  • instalatia pompelor de caldura;
  • apele obtinute din precipitatii;
  • si nu in ultimul rand drenajul altor ape cu scopul colectarii si drenarii naturale.


In general, puturile absorbante sunt utile in cazul in care evacuarea zilnica a apelor produse de precipitatii nu se realizeaza cu ajutorul unor santuri, avand in vedere ca aceste lucrari de foraj au o permeabilitate suficient de mare pentru a le colecta si a drena in mod natural.

In cazul in cazul puturilor absorbante forarea se realizeaza pana la nivelul unei panze freatice acvifere. Resursele acvifere gasite la o anumita adancime forata trebuie cooptate, astfel incat putul absorbant sa poata retine cat mai multa apa.

Intretinerea puturilor absorbante


Lucrarile de foraj a puturilor absorbante trebuie intretinute in permanenta, astfel incat o evaluare periodica a functionalitatii acestora este absolut necesara pentru a putea gasi eventualele probleme existente. Insa de acest proces se va ocupa o echipa de specialisti, deoarece sunt cei mai in masura sa execute aceste tipuri de lucrari delicate de altfel.

In ceea ce priveste executia forajelor pentru puturile absorbante se recomanda folosirea unor materiale de inalta calitate, ceea ce garanteaza o lucrare impecabila, de durata si pe termen lung. Capacitatea de absorbtie a apei in cazul unui put absorbant, difera de la o lucrare la alta, intrucat se ia in calcul adancimea de forare si caracteristicile geografice ale zonei de exploatare.

Sunt cazuri in care anumite persoane doresc puturi absorbante la o adancime specifica, dar in lipsa unei panze freatice bogate, nu este decat o gaura tubata in pamant, fara sa-si implineasca scopul. Putul absorbant va tine volumul tubulaturi, dar in scurt timp se va deteriora.

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al serviciului:
nan ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Nelu Foraje Puturi

0763.540.705

0729.249.473

office@neluforajeputuri.ro

www.neluforajeputuri.ro

Cere oferta de pret